Handige kooptips voor het kopen van een urn na de crematie

Als je wat huiswerk hebt gedaan om te weten te komen over crematie-urnen, weet je misschien dat ze in een heleboel opties komen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit houten kisten of hoogwaardig handgepolijst marmer op basis van uw budget. Aangezien er tal van opties zijn, kan het kiezen van de juiste optie een beetje overweldigend zijn. Gelukkig hebben we een paar tips die u kunnen helpen uw keuzes te beperken. Lees verder om meer te weten te komen.

Wat voor stijl wil je?

Eerst en vooral moet je nadenken over je stijl. Het apparaat dat u gaat kopen moet de smaak en wensen van de overledene weerspiegelen. Als ze zich zorgen maakten over het milieu, is het kiezen van een biologisch afbreekbare eenheid een beter idee.

Aan de andere kant, als ze een eenvoudige test hadden, is het niet nodig om een te sierlijke versie aan te schaffen.

Hoeveel wil je uitgeven?

Een andere belangrijke factor die u misschien wilt overwegen is uw budget. Crematie-urnen zijn verkrijgbaar in vele prijsklassen. Op basis van hoeveel u wilt uitgeven, kunt u de juiste eenheid kopen.

Opslagplaats van de overblijfselen

Als u uw urn op een begraafplaats, in een uitvaartcentrum of in een mausoleum wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u een eenheid aanschaft die aan dit doel kan voldoen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een eenheid voor een groene begraafplaats, moet u een eenheid aanschaffen die is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.

Aan de andere kant, als u de urn op een begraafplaats gaat begraven, is het beter dat u een urnenkluis gaat halen. De rol van het gewelf is om de urn te beschermen en te voorkomen dat de grond rond het gewelf instort.

Urn die kan worden gescand

Je moet ook beslissen of je met de overblijfselen gaat reizen of niet. Als u van plan bent om te reizen, zorg er dan voor dat u een urn aanschaft die op röntgenfoto’s kan worden gescand. Daarnaast hebben sommige luchtvaartmaatschappijen specifieke regels en voorschriften voor het vervoer van gecremeerde resten. Daarom kunt u voor de reis contact opnemen met uw luchtvaartmaatschappij.

De as verspreiden

U kunt uw crematorium vragen hoeveel van de overblijfselen u terug kunt krijgen. Dit zal je helpen om de grootte van je urn te bepalen. Als je van plan bent om de resten over verschillende familieleden te verdelen, raden we je aan om meerdere kleinere urnen aan te schaffen.

Het kan een beetje ingewikkeld zijn om de as te verstrooien. Eigenlijk kan het ingewikkeld worden door wind en weer. Daarom moet u, op basis van de plaats waar u de as wilt verstrooien, gaan voor een eenheid die is ontworpen voor die plaats.

Een gepersonaliseerde urn

Voor wat betreft het aanpassen van uw container kunt u kiezen uit een groot aantal opties. Bij sommige eenheden kunt u een foto in de urn opnemen om uw eerbetoon aan de overledene te betuigen. U kunt kiezen uit veel opties voor baby’s, huisdieren en koppels.

Dus, hopelijk, zullen deze 7 tips u helpen bij het kopen van de juiste crematie-urnen op basis van uw behoeften.