Makkelijk besparen op de energie met je bedrijf met onze tips!

De kosten van alles stijgt hoger dan ooit tevoren, met name de energiekosten. Door deze trend lijkt het alsof iedereen overal meer energiebewust wordt. Uw kantoorruimte zou ook op die lijst moeten staan. Een beetje doen kan op de lange termijn veel geld besparen. Lees deze twaalf energiebesparende tips die een groot verschil maken in de kosten van het runnen van uw bedrijf.

 1. Als u het niet gebruikt, zet het dan uit.
 2. Hoewel het vanzelfsprekend zou moeten zijn, als iedereen het licht uitdoet als ze de deur uit gaan voor hun lunchpauze, zou de bespaarde energie genoeg zijn om elk jaar ongeveer 10 miljoen vierkante meter kantoorruimte te verlichten.
 3. Computermonitoren zijn verantwoordelijk voor meer dan een derde van het energieverbruik van uw computer. Als u uw monitor niet gebruikt, zet hem dan in de slaapstand. Zet uw computer ook uit voordat u weggaat. Het kost u niets, maar het bespaart het bedrijf geld.
 4. Laptops verbruiken ongeveer 90% minder energie dan pc’s, dus als u uw medewerkers de mogelijkheid biedt om laptops te gebruiken, is dat een grote energiebesparing. Als u PC’s heeft, dan verbruiken flatpanelschermen aanzienlijk minder energie dan gewone CRT-monitoren. En hoe groter het beeldscherm, hoe meer energie het verbruikt. Een 17 inch monitor verbruikt 35% meer energie dan een 14 inch monitor.
 5. Gebruik waar mogelijk zonlicht om werkruimtes te verlichten, maar als het zonlicht de temperatuur in de kamer verhoogt, sluit dan de jaloezie├źn en doe de verlichting aan omdat een lamp veel minder energie verbruikt dan een airconditioner om de hogere kamer temperaturen te compenseren. Draai de thermostaat tot 78 graden en laat uw medewerkers geschikte kleding dragen. Door de thermostaat te verhogen bespaart u 2% op uw energierekening voor elke graad dat u de temperatuur verhoogt.
 6. Vervang uw gloeilampen door energiezuinige compacte fluorescerende lampen. De compacte fluorescentielamp verbruikt 75% minder energie dan een gloeilamp.
 7. Een vaak vergeten energie tip is het reinigen van uw verlichtingsarmaturen om stof vet te verwijderen en ander vuil zal het rendement van uw lampen verhogen.
 8. Installeer een kamer sensor die uw verlichting uitschakelt of aanschakelt, afhankelijk van het feit of een persoon zich in de kamer bevindt of niet.
 9. Zonnefolies kunnen uw bedrijf tussen 5 en 10% per jaar besparen. Naast de besparing op uw koelkosten, vermindert het de ultraviolette straling en vermindert het de schittering.
 10. Als uw bedrijf een laadperron heeft, houdt u de deuren gesloten, tenzij ze nodig zijn. Zo voorkomt u dat de airconditioning ontsnapt.
 11. Isoleren van water verwarmers en toevoerleidingen.
 12. Isoleer muren en plafonds waar mogelijk.
 13. Installeer Energy Star (TM) gelabelde reflecterende dakbedekkingsmaterialen.