Veelvoorkomende redenen waardoor je geweigerd bent voor de aanvraag van de persoonlijke lening

Wou je niet dat persoonlijke financiën een verplichte cursus waren op de universiteit? Helaas leren te veel van ons per ongeluk. Als je een persoonlijke lening nodig hebt en je wordt afgewezen, ben je misschien verbijsterd over wat er fout is gegaan en hoe je het moet oplossen. Hier zijn wat aanwijzingen.

Je hebt nog nooit een lening aangevraagd

Geen enkel krediet is een situatie waarin u nooit krediet heeft gebruikt en dus geen kredietverleden heeft voor de bank om te beoordelen. Ze hebben geen manier om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet terugbetalen van een persoonlijke lening op basis van uw krediethistorie. Geen krediet is erger dan slecht krediet. Door zich te kwalificeren voor en regelmatig te betalen voor dit soort inleidende vormen van krediet kan een “geen krediet”-score worden overwonnen:

  • Leningen voor studenten
  • Beveiligde creditcard (inclusief een aanbetalingsbedrag)
  • Wordt toegevoegd aan een ouder of echtgenoot goede credit card: kaart, autolening, etc.

Je hebt een lage kredietwaardigheid opgebouwd

Laag krediet neemt verschillende vormen aan. Als u meer dan 30% van uw toegestane schuld gebruikt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw score. Te veel vragen van winkeliers voor leningen zullen u ook hard raken. Betalingsachterstanden, wanbetalingen of faillissementen zijn gigantische rode vlaggen en kunnen lang duren om weer op te bouwen.

Andere dingen waar kredietverstrekkers naar kunnen kijken zijn of u al dan niet aanzienlijke activa heeft als u in gebreke blijft met de lening. Ze controleren ook of uw schulden gediversifieerd zijn of dat u slechts één soort schuld heeft.

Je inkomen tijdens de aanvraag

Bewijs van inkomen is over het algemeen vereist bij het aanvragen van een persoonlijke lening. Als u werkloos of onderbezet bent, kan het u tegenwerken in het goedkeuringsproces van de lening. Kredietverstrekkers kunnen ook een arbeidsverleden eisen om te zien hoe lang u al bij uw huidige werkgever werkt en om te bepalen of u doorgaans een stabiele baan heeft. Veelvuldig verlies of verandering van baan zal een schuldeiser vertellen dat uw betalingen mogelijk niet betrouwbaar zijn.

Het einddoel van de lening

Geloof het of niet, uw aanvraag kan worden afgewezen vanwege het door u voorgestelde doel van de lening. Financiële instellingen hebben het recht om de parameters rond hun uitbetalingen in te stellen en kunnen uw aanvraag aanvaarden of verwerpen op basis van waarvoor u het geld wilt gebruiken.

De zwarte lijst van de kredietverstrekkers

Als je al eerder in gebreke bent gebleven, kan je naam op een lijst worden gezet van wie je niet mag lenen’, ook wel bekend als een ‘zwarte lijst’. Dit zal je lang blijven volgen en is moeilijk te wissen. Als u de schuldenproblemen wel oplost, haal dan documenten om de oplossing te bewijzen.

Er wordt geen BKR controle uitgevoerd

Als u nu een lening nodig heeft, maar vreest dat u niet in aanmerking komt voor een persoonlijke kredietlijn, kunt u in aanmerking komen voor een lening zonder BKR toetsing. U kunt in een mum van tijd op weg zijn naar een betere financiële toekomst!