Energie besparende maatregelen die vrijwel ieder bedrijf kan implementeren

Bedrijven die koolstof neutraal willen worden, hebben een lange weg te gaan: het in evenwicht brengen van al uw energieverbruik, het recyclen van alle afvalmaterialen, het aankopen van milieuvriendelijke materialen voor uw producten; het vergt allemaal een heleboel inzet. Het goede nieuws is dat u klein kunt beginnen. Elke stap die u zet om uw ecologische voetafdruk te verlagen is een goede stap.

Een goede manier om te beginnen is door uw energieverbruik te evalueren en te verminderen. De elektriciteitsrekening stijgt overal ter wereld. Dus alles wat je doet om minder energie te verbruiken helpt zowel het milieu als je budget.

Switch volledig over naar LED verlichting

Door uw hele bedrijf aan te passen aan LED-verlichting kunt u elk jaar een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen. De initiële kosten hiervan kunnen oplopen, maar ze zullen zichzelf terugverdienen in de bespaarde energie in de eerste twee jaar, zodat u voor de rest van de geschatte levensduur van 10 jaar van een gemiddelde LED-lamp geld bespaart met de hand op de vuist!

Bekijk de eventuele incentives die in uw omgeving worden aangeboden, hetzij door de overheid, hetzij door de elektriciteitsleveranciers. Het kan zijn dat er kortingsregelingen zijn om kleine of grote bedrijven te steunen die zich inzetten voor het verminderen van hun energieverbruik.

Kijk ook naar LED borden

Het elektriciteitsverbruik van de bewegwijzering kan enorm variëren. Als u één klein neonbordje buiten een winkel heeft, kan het overschakelen op een LED-bordje niet meer dan een paar centen aan verbruikte elektriciteit besparen.

Maar als uw bedrijf daarentegen meerdere lichtbakken gebruikt, een heleboel verlichte borden buiten en zo verder, zal de aanschaf van LED-borden en lichtbakken ter vervanging van oude borden een verschil maken. Vergeet niet om ook naar uw EXIT-borden te kijken. Deze kunnen eenvoudig worden vervangen door LED-versies.

Schakels alles uit wat niet in gebruik is

Veel energiebesparende praktijken kosten niets. Zorg ervoor dat het licht uit is als een kamer niet in gebruik is. Schakel alle kantoorapparatuur uit buiten de kantooruren of wanneer deze langere tijd niet wordt gebruikt. Maak gebruik van natuurlijk daglicht wanneer dat mogelijk is om werkplekken te verlichten.

Schakel het buitenlicht overdag uit. Er zijn tal van kleine maatregelen die u kunt nemen om kleine hoeveelheden energie te besparen; veel kleine besparingen tellen op tot grotere besparingen in de loop van de tijd.

Nieuwe apparatuur is energie zuiniger

De meeste bedrijven zullen hun eigen specifieke energievreters op de loer hebben; misschien is het een oude machine die nog steeds werkt maar minder efficiënt is dan hij zou kunnen zijn; of een oude koelkast in de keuken van de werknemers die regelmatig bevriest en ontdooit moet worden. Maak een notitie om machines en apparaten regelmatig te onderhouden, zodat ze niet oververhit raken en vervang oudere modellen door nieuwe energiezuinige versies zodra u het budget beschikbaar hebt.

Begin dus met één of alle bovenstaande suggesties en uw bedrijf zal de eerste stappen hebben gezet in de richting van koolstofneutraliteit.