Waarom is het verstandig om de raad van een loopbaancoach in te roepen als je je baan verloren bent? Een aantal overwegingen op een rijtje

Veel mensen hebben hulp nodig als ze plotseling werkloos worden. De reden hiervoor is de onzekerheid die gepaard gaat met het verlies van een baan. Wat een loopbaancoach kan betekenen voor iedereen die werkloos is, is een partner en een hulpmiddel bij hun inspanningen om een nieuwe carrièrekans veilig te stellen. Een loopbaancoach werkt vaak zowel met pas afgestudeerde als met doorgewinterde medewerkers. Wat de rol van de loopbaancoach is, is om het individu te helpen bij het zoeken naar nieuwe kansen door het bedenken van strategieën en technieken voor het zoeken naar werk en door degene te zijn die de persoon verantwoordelijk houdt tijdens het zoeken naar werk.

Cv en sollicitatiebrief review

Een van de eerste dingen die een loopbaancoach zal doen, is het cv en de begeleidende brief van de klant doornemen om er zeker van te zijn dat deze documenten een waarheidsgetrouwe weergave zijn van wie ze zijn wat betreft vaardigheden en capaciteiten. Een loopbaancoach bekijkt je cv en identificeert de beste manier om deze informatie schriftelijk te presenteren, zodat het beknopt en duidelijk is en de vaardigheden en achtergrond van de klant op de best mogelijke manier wordt verkocht.

Oefeninterviews

Waarschijnlijk de belangrijkste rol die een loopbaancoach kan spelen bij een persoon die op zoek is naar werk, is om als oefenpartner te dienen bij het leren correct interviewen. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik mensen heb geïnterviewd die mijn kantoor binnenkwamen en hun interview totaal hebben verknald door overdreven arrogant te zijn of door niet in staat te zijn om elementaire interviewvragen op een professionele manier te beantwoorden. Dit kan worden overwonnen door het oefenen van elementaire interviewvragen met een loopbaancoach. Door te leren hoe je sollicitatievragen op een professionele, gepolijste en positieve manier kunt beantwoorden door de coaching en mentoring van een loopbaancoach, kan iemands vermogen om succesvol te zijn tijdens het sollicitatieproces aanzienlijk verbeteren. Bron: Coachregio

Stippel een carrièrepad uit

Veel jongere mensen weten niet goed hoe ze in hun respectievelijke carrière van punt A naar punt B naar punt C kunnen komen. Wat een loopbaancoach doet, is met de jongere gaan zitten en verschillende mijlpalen bepalen die hij binnen een bepaalde periode binnen zijn loopbaan wil bereiken. Door opleidingsverwachtingen en essentiële professionele ervaringen te identificeren die vereist zijn voor een carrière die verband houden met verschillende groeifasen van deze carrière, kan de loopbaancoach binnen deze tijdlijn een solide tijdlijn en strategie vaststellen om van punt A naar punt C te gaan; en zo het uiteindelijke carrièresucces leiden!

Voor werklozen

Als een loopbaancoach werkt met een persoon die werkloos is, zullen ze een strategie opstellen om een solide loopbaanpositie te vinden die past bij de behoeften van de persoon in kwestie. Deze strategie omvat alle noodzakelijke stappen en processen om het individu voor werkgevers te krijgen in de hoop in de kortst mogelijke tijd een nieuwe carrièrepositie te verwerven.