Het is tijd om je bedrijf te vergroenen, maar wat kun je daar allemaal zelf aan doen als je kosten wil besparen?

Biologische producten en groene producten zijn erin geslaagd een recessie te overleven. Dit spreekt boekdelen. Er zijn mensen die het milieu willen beschermen en milieuvriendelijke producten willen kiezen wanneer die beschikbaar zijn. Detailhandelaren moeten gerecyclede, organische en chemicaliënvrije producten aanbieden, vooral in gemeenschappen die milieubewust zijn.

Drukkers moeten op zoek gaan naar gerecycled materiaal na consumptie. Restaurants en voedseltransporteurs hebben biologisch afbreekbare voedselcontainers, en ze kunnen de kwaliteit ervan verhogen door lokale ingrediënten te kiezen wanneer dat mogelijk is. Elk productiebedrijf kan kiezen voor grondstoffen die gerecycled zijn of op zijn minst voor niet-toxische materialen. Ook steeds meer organisaties kijken goed naar hun aanbieder van zakelijke energie, waar komt de stroom en gas daadwerkelijk vandaan?  Al deze opties zullen helpen om een bedrijf te vergroenen.

Waarom kiezen voor vergroening?

Eerlijkheidshalve groene bedrijfsstrategieën op de markt brengen. De consument wordt steeds slechter, omdat veel bedrijven de waarheid spreken als het gaat om hun impact op het milieu. Als je erin slaagt om afval te verminderen met 20 procent, dan is dat het cijfer dat moet worden geadverteerd.

Doe een beroep op de emoties van de consument door de nadruk te leggen op persoonlijke zakelijke doelen. Houd het publiek bijvoorbeeld op de hoogte van nieuwe projecten die in de pijplijn zitten en die mogelijk een positieve invloed hebben op het milieu, en deel succesverhalen nadat ze zijn uitgevoerd.

Groene reclame

Groene reclame wordt gemeengoed. We worden overspoeld met foto’s van bomen en wilde dieren, dus probeer met iets unieks te komen om een groen bedrijf op de markt te brengen. Kies beelden die het bedrijf zelf weerspiegelen, en gebruik ze om elektronisch met klanten in contact te komen.

Dit bespaart niet alleen op printkosten, maar ook op bomen. Als het mogelijk is, haal dan een groen bedrijfscertificaat op, zoals een biologische certificering, LEED-certificering of Energy Star-certificering. Certificeringen leveren een onafhankelijk bewijs dat bedrijven slagen in hun pogingen om groen te worden.

Kan ik ook op mijn energie besparen?

Groen ondernemen doet meer dan het aantrekken van nieuwe klanten; het bespaart geld. Alleen al het geld dat wordt bespaard op energie maakt het de moeite waard om groen te worden. Begin met het kiezen van spaarlampen. Ze gaan 10 keer langer mee dan traditionele gloeilampen en verbruiken 75 procent minder energie. Door de verlichting uit te laten als een kamer leeg is, daalt ook de elektriciteitsrekening.

Een andere spaartip is om helemaal geen gloeilampen te gebruiken. Veel kamers kunnen eenvoudigweg worden verlicht door gebruik te maken van het beschikbare daglicht. Verwijder de raambekleding en probeer natuurlijk licht te gebruiken. Natuurlijk licht zorgt tegelijkertijd voor vitamine D en een lagere energierekening. Het gebruik van zonlicht op het werk is ook goed voor het kweken van planten die de kamer decoreren en tegelijkertijd de lucht van zuurstof voorzien.

Probeer naast het binnenlaten van natuurlijk licht ook wat frisse lucht binnen te laten. Airconditioners verbruiken nogal wat energie en lopen de rekening op. Open de ramen en laat de plafond ventilatoren draaien op mooie dagen. Als het gewoon te warm is om de airconditioner uit te schakelen, zet dan aan het eind van de dag de thermostaat hoger. Zet hem niet uit, want het kost meer energie om het gebouw te koelen als het ‘s morgens weer aankomt.

Het aanschaffen van apparatuur die energiezuinig is, kan de energierekening verlagen. Controleer altijd de Energy Star-waarde voordat u nieuwe elektronica koopt. Zorg ervoor dat alle apparatuur schoon en in goede staat is en schakel machines uit als ze niet worden gebruikt. Fantoomvoeding kan worden afgetapt door elektronica wanneer deze niet in gebruik is, maar er zijn stroom strips ontworpen om het verlies van fantoomvoeding te voorkomen.